13 juni 2024
19:00

Hermansby IF

Blytung förlust mot Hermansby

Det är en mulen dag och dags för match igen och för motståndet står nyuppflyttade Hermansby, som vissa av oss känner igen från Futsalsäsongen. Vi ligger båda på samma poäng i de nedre regionerna i tabellen så båda lagen förväntar sig en jämn match. Vi har en stark, men lite krasslig trupp med oss och med tanke på senaste matchens bragdseger är vi optimistiska.

Första halvlek
Matchen börjar jämnt och båda lagen känner på varandra. När Hermansbys avbytare får gult kort för att springa iväg till toaletten börjar man ana domarens nivå. Efter tio minuter slår Calle en fin långboll till Johan i djupled vars skott täcks ut till hörna. Ny hörna för Gamlestaden, men Hermansby kontrar dödseffektivt och lyfter in 0–1 på ett friläge. Trist, då vi har varit det starkare laget hittills. Johan och Hoang drabbas av skador och tvingas byta. Keyser varnas efter en kollision med målvakten. Resten av halvleken är chansfattig och den bästa målchansen får vi när Hermansbys målvakt boxar bollen i stolpen efter ett inlägg. Casper varnas efter ett ordutbyte med en Hermansbyspelare. Halvlek och vi pratar om vad vi behöver göra bättre.

Andra halvlek
Vi startar andra halvlek men har återigen svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. I minut 55 får Hermansby ett farligt läge, men Philip räddar snyggt. Men när bollen ska bort studsar den fram till en motståndare som med en snöplig felträff petar in en boll, knappt med styrfart men ändå bra placerad vid vänster stolprot. 0–2. Riktigt surt och faktiskt helt oförtjänt, då vi knappt släppt till en chans i matchen. Vi fortsätter satsa framåt och vid en långboll mot Fenan är han starkast i duellen men domaren blåser frispark mot en helt oförstående Fenan som också varnas. Ingen förstår någonting och Fenan menar att han går in med axeln. Strax efter kommer domaren och undrar om vi har koll på tiden, då han glömt starta sin klocka. Nemo har ett farligt skott som går tätt utanför. Det är också Nemo som så ofta som i minut 76 driver ner på kortlinjen och slår ett inlägg mot Hoang på bortre stolpen, men domaren blåser offside på Hoang som stod ett par meter bakom Nemo när inlägget slås. Nemo är helt mållös och förklarar detta för domaren som återigen delar ut en varning. Därefter börjar regnet tillta alltmer och domaren väljer att avbryta matchen och vi får chansen att prata ihop oss en bit. Vi kommer överens om att satsa offensivt och försöka sätta våra chanser. Vi får till ett par skott men inget av dem är nära att hota på riktigt och i minut 87 får Ture en långboll som han skarvar ut till Johan som slår ett inlägg som styrs ut till hörna. Johan slår in hörnan och Hoang av alla nickar kyligt in bollen lågt i bortre, 1–2. Vi börjar satsa mer offensivt men hinner inte med en kvittering.

Sammanfattning
En match som vi både på förhand och i efterhand skulle vinna, men vår obeslutsamhet offensivt skadar oss då vi inte sätter våra chanser. Defensiven håller vi bra idag trots två mål. Vi kämpar vidare och laddar om inför nästa match mot Nol.

//Johan "DR7" Cederqvist

Matchens GaFFlar (Uttagna av Coach)

Hoang: En otrolig kämpe som trots fotproblem fortsätter ge allt. Dessutom kvalité med boll och gör mål.

Linkan: Så smart längst bak. Läser spelet föredömligt.

Calle: Löper kopiöst. Blir mycket defensivt jobb den här matchen som utförs på ett fint sätt.